Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní autorko. Nevím, kam mne po mém příspěvku zařadíte, zda mezi kočkomily nebo mezi šiřiče poplašných zpráv. Máme 6timěsíční miminko a k němu 1 psa, 2 kočky a o patro výše má dcera morče. Protože jsme měli zvířata před miminkem, nenapadlo nás se jich zbavovat, ale ostražitější jsme.

Kočky+psy, protože jsou polovenkovní, pravidelně odčervujeme a kočky se synem v jedné ložnici nenecháváme. Sama jsem byla svědkem toho, jak si náš kocour v nestřeženém okamžiku několikrát na hrudníčku voňavého oddychujícího synka ustlal, takže věřím, že v době, kdy nebyly monitory dechu a matky se nemohly dětmi tolik zabývat, byla tzv. náhlá úmrtí novorozence spojována s kočkami. Náš synek je silný a zdravý a zpravidla se zavrtěl a tím kocoura vyhnal, než jsem přiskočila, ale věřím, že drobnému, oslabenému nebo nedonošenému miminku toto mohlo být osudné.

O tom, že kočky, které kálí do písku místo do kočkolitu, šíří střevní parazity a toxoplazmózu, nepochybujte. Pokud případy ze svého okolí považujete za JPP (jedna paní povídala), dejte vzorek písku na sídlišti anebo kočkolit Vašich koček na rozbor. Ač žádná z našich koček doposud venku nekálela, hodlám pískoviště na noc zavírat a písek ošetřovat a kočkolit máme mimo.

Naše dcera chytla velmi agresívní plísňové onemocnění a ač si chcemešetnosiči.

Tak jako budu bránit synkovi, aby, až doroste, zvířata omezoval a jakkoliv jim ubližoval, budu velmi ostražitá, neboť jsem si vědoma rizik, která spojení dítě+zvíře skýtá.

0 0
možnosti

Pěkný příspěvek, ale na ty chcemešetnosiče teda nemám...;-D

0 0
možnosti
Foto

Pěkné, pobavilo, potěšílo :-) R^

0 0
možnosti
Foto

Já myslím, že ten poplašný titulek pochází spíš z dílny nějakého nastydlého krejčíka

:-)R^

1 0
možnosti
Foto

Éliška to četla a mňoukla, že je to dobrýR^.Taky si myslí, že je to záminka, protože miminka voní a co voní se nezalehává.;-DV

2 0
možnosti
Foto

Syn vyrůstal s kočkama, vnuk vyrůstá s kočkou a psem a jediný výpad zatím zažil ten pes, když se ho vnouček snažil kousnout do nohy ;-) Děti a zvířata k sobě patří, samozřejmě s rozvahou a dohledem, prospívá to oběma stranám :-)

3 0
možnosti
Foto

R^Díky! Kolují nejrůznější nesmysly. Bohužel internet je pro mnohé zdrojem těch "nejzaručenějších" informací.:-/ Myslí, že se to zejména s toxoplasmou dost přehání. A každý, kdo není kočkomil, má kamarádky a příbuzné, které ji chytily v těhotenství a narodilo se jim postižené dítě.;-D

4 0
možnosti

Zas až tak moc k smíchu to není, když se v té situaci sama nacházíte, to vám zaručuju.

0 0
možnosti

Dítě doma nemáme, tak jedna starost odpadá. Ale mám strach, že kočku zalehnu já. A to je nějakých kil!

3 0
možnosti
Foto

J14a26n47a 74M31a25j17o67v84á

24. 1. 2015 14:13

vy máte hlavně mikrokočky

0 0
možnosti

Víte monitorovat dítě by jste měla, jeho kontakty s kočkou obzvlášť, ale pokud je kočka v bytě, tak se někdy setkají I bez vás. Ženy běžně při dětech vaří, odskočí si na záchod... I když budete metr od nich, moc jistotu mít nebudete. kočka je dravec, sekne packou daleko rychleji než stačíte zareagovat. Zalehnutí je možná problém na Sibiři, kde se kočka s dítětem mohou navzájem hřát, ale pokud máte v bytě přes 20 tak bych se toho moc nebál. Větší  obavy bych měl z vyseknutého oka. batolata kočkám dávají přednost před hračkami, kočky jsou sice inteligentní, poznají, že jde o nerozumné mládě ale když utečou do svého kouta a váš potomek tam po kolenou doleze, spokojeně se směje, že tu hebkou teplou hračku konečně dostihl, kočka čeká, packu výstažně zvedlou... Je to čistě na ní, jak moc jí vadilo prozkoumávání uší a tahání za ocas.

Jinak alergie na kočku je jeden z nejčastějších druhů alergtií. Mít kočku je riziko, ale ne větší, než jiné zábavy a pro dítě je poučné učit se respektovat jiného tvora.

0 0
možnosti

..kočka není dravec...kočka je šelma....

3 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky