Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přesně tak, mám šest koček. Tento počet se trochu mění ( trochu navyšuje) Takže mám možnosti  vědeckých poznatků. Přišlo k nám na návštěvu malé dítě. Všechny kočky utekly, jen důvěřivý a mazlivý Mates zůstal. Ten malý hoch si z něj málem udělal trhací kalendář. Od té doby, jak uslyší písklavý projev dětských úst, mizí jako ostatní. Karma - moc hezké!R^

4 0
možnosti
Foto

Řešila jsem opačný problém- dítě málem zalehlo kočku:-)

Řekla bych, že dítě, které vyrůstá se psem (nebo i kočkou), je odolnější vůči bacilům a nemocem. Vidím to u nás doma;-)

10 0
možnosti
HH

R^Přesně tak. Kočky většinou před pištícími dětmi utekly a schovaly se. Nepoučeným a důvěřivým koťatům hrozilo zašlápnutí, roztržení vejpůl apod. Do rodin s batolaty jsem je většinou neměla odvahu svěřit.

0 0
možnosti
DT

Ta těhotná by si měla udělat hlavně testy na toxomplasmosu. Pokud ji ještě neměla, měla by jít kočka (pokud to není čistě vnitřní kočka, co se nedostane ven) pryč. Ona totiž toxoplazmoza není žádná legrace. Záleží na tom, ve kterém stupni těhotenství žena je, když se toxoplazmozou nakazí, v prvních měsících jsou ztráty totální, později se rodí "jen" děti velice těžce postižené (slepo-hluché, apod.)

1 0
možnosti
JB

No, myslím, že při normální hygieně je riziko přenosu toxoplazmózy mizivé. Protože oocysty toxoplazmózy vylučuje kočka ve stolici, a to pouze 1-3 týdny ve svém životě, nikdy více. Takže stačí si mýt ruce, uklízet zavčasu kočičí toaletu, a hlavně nepanikařit. Ostatně toxoplazmózu můžete dostat i od nedostatečně umytého ovoce, či zeleniny, kterou koupíte v supermarketu.

5 0
možnosti
Foto

J18a53n29a 67M22a34j92o24v19á

23. 1. 2015 19:43

Báječné, díky :-). Děti máme sice velké, ale kocouři se je snaží zalehnout skoro denně. A řekla bych, že zejména jeden z nich si myslí, že toho dvoumetrového chlapa při troše trpělivosti fakt zalehne. Kdyby se povedlo, určitě dám vědět :-).R^

4 0
možnosti
ZS
Foto

Milé v tom všem marastu! ;-)

2 0
možnosti
Foto

Myslíš marast venku, nebo na blogu?:-)

2 0
možnosti
TB

Nenapsal bych to lépe a proto 100% souhlas.:-)

2 0
možnosti
PV

P65a55v43e42l 97V72é84b85r

23. 1. 2015 19:14

Měli jsme pejska a neměli dítě. Potom dítě přišlo a my jsme se nechali od příbuzných ukecat, že pejsek musí pryč (že by žárlil a podobně -  znáte ty kecy neznalých). Dali jsme ho k mé babičce, které prodloužil život o, minimálně, 5 let. Ale přesto: Už nikdy, opakuji, nikdy, NIKDY bych to žádnému psu (a nejspíš ani kočce) neudělal!

Nadto jsem přesvědčen, že ve správně fungující domácnosti není lepší chůvy, než pes, nebo kočka (no, s kočkou nemám tak pozdních zkušeností, ale s nástupcem toho prvního pejska ano). Že v takové domácnosti, kde pes ví, že je plnoprávným členem smečky (a ne hračkou, nebo něčím trpěným), pes cítí dítě jako mládě,které bude bránit.

Kdo má (nebo měl) psa, ten to ví, kdo neměl, nepochopí.

12 0
možnosti
Foto

J20a74n47a 15M84a38j98o59v22á

23. 1. 2015 19:44

A mně se to prodloužení života babičce moc a moc líbíR^

4 0
možnosti
  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky