Diskuse

Děti místo koček aneb Chlupatá bula vatikánská 2014

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych to tak nehrotila, nevnímám to jako nabádání  k vyhazování mazlíků na mráz :-) Křesťané mají své "Milujte se a množte se", tak mluví podle svého přesvědčení. A mít děti i kočku je skvělá kombinace, navíc je to příležitost pár dalších kočkomilů pro svět vychovat ;-)

2 0
možnosti
Foto

Díky, Jitko! R^ Byla to nadsázka a hnedle se nám to tu trochu zvrhlo ;-D. Mějte se prima! :-)

1 0
možnosti
MK

Petro, já mám jeden problém se všemi zastánci zvířat, ekologů apod. Říká se, že kdo miluje zvířata, miluje lidi. Ovšem nejde mi to dohromady s jedním tím jsou nacisté. Jejich zákony na ochranu zvířat byly na svojí dobu velmi progresivní. Hitler miloval svého psa (tedy fenku), Himmler a jeho SS stíhali všechny, kdo se chovali ke zvířatům necitelně a přesto jím to nebránilo v průmyslovém vyvražďování lidí. 

Moje teorie je taková, že kdo zvíře postaví nad člověka, sám se stává zvířetem. 

Co se týče dětí, děti jsou dar. Pokud si někdo ve stáří pořizuje kočku, psa, tak jen jako náhražku. Ovšem lásku dětí jim to nenahradí.

1 0
možnosti
Foto

Martine, díky za příspěvek. Souhlasím s vámi v tom, že děti jsou dar. R^ Stejně tak si myslím, že je dar najít spřízněnou duši v jiném živočišném druhu. Moje teorie je taková, že člověk je zvířetem. Živočichem, chcete-li. Náš pocit nadřazenosti je založen pouze na kritériích, která jsme sami nastavili. Je snadné být vítězem v závodě, kde jeden z účastníků určuje pravidla. Co se týče nacistů, nemyslím si, že tohle téma sem úplně patří. Rozhodně bych se však bránila jakémukoliv, byť implicitnímu, asociačnímu spojení nacistů a ekologických aktivistů nebo zastánců zvířat.

2 0
možnosti
PJ

papež je vůl... ona je naše planeta vysoce přelidněná a přitom káže k dalšímu množení?

a vůbec, vůl není je on, ale celá ta organizace pod ním!

0 0
možnosti
Foto

Asi bych se vyhnula takové terminologii. Vůl prosím ne. Já osobně tohoto konkrétního papeže považuji za člověka překvapivě osvíceného. A osvícenost nebyl termín, který bych s touto církví ještě donedávna spojovala.

1 0
možnosti

?Trochu divné konstrukty!

0 0
možnosti
Foto

Když naznačíte, co konkrétně není jasné, ráda vysvětlím.:-)

0 0
možnosti
Foto

Hezký článek, kočkomil a zároveň otec dvou dcer byl potěšenR^:-)

1 0
možnosti
Foto

Moc děkuji! :-) Zdravím dcery i spřátelené koty! :-)

0 0
možnosti
Foto

"Chápu, že asi nemohl říct na plná papežská ústa, že by bylo vhodné, aby si kopec dětí pořizovali nejen ti, kteří nedumají nad tím, jak své potomstvo uživí a zda jim budou moct poskytnout odpovídající životní standard, ... "

Ale tohle právě papež řekl - viz níže, mluvil o manželstvích, která odmítají děti a místo nich si pořídí psa nebo kočku.

Autorka je úplně mimo - z kázání vezme půl věty, doplní další vlastní větou a pak autora napadne za to, co neřekl. A vytýká mu, že neřekl, to, co ve skutečnosti řekl.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, jsem naprosto mimo. Nedokázala jsem svou myšlenku zpracovat tak, abyste ji pochopil. Přijměte za to mou hlubokou omluvu. :-)

0 0
možnosti
MS

Základem dorozumění je přesná citace:

„Jsou to manželství, která nechtějí děti a chtějí být bez plodnosti. Kultura blahobytu nás před deseti lety přesvědčila: »Je lépe nemít děti. Můžeš tak poznat svět, jet na dovolenou, mít dům na venkově. Máš klid.« Možné je lepší – či pohodlnější – mít pejska, dvě kočky a láska směřuje k těmto kočkám a pejskovi. Je to pravda či ne? Viděli jste to? Takové manželství nakonec zestárne v samotě, s hořkostí zlé samoty. Není plodné, nekoná to, co Ježíš se Svojí Nevěstou, když ji činí plodnou.“

.

Nejde tedy o nějaké kopce dětí, ale o rozhodnutí dítě nahradit domácími mazlíčky. A papež vůbec neříká, že by s dětmi nemohli mít zároveň psa či kočku. Takže přeložený článek sice pláče hezky, ale na špatném hrobě.

Jinak narůstající problém s financováním důchodů v Evropě díky nízké natalitě vystihuje úsloví "Mladí ležáci - staří žebráci".

4 0
možnosti
TS

No, ať tak či onak, v první řadě je to papež a jeho podřízení, kdo se programově rozhodli nemít potomky, ne? Vemte si ty miliardy spermií, co přichází na zmar... ;)) 

Ale vážně: Mám mezi přáteli několik párů, které začaly zvířetem, ale stejně nakonec skončily u dětí. Myslím, že pokud někdo děti mít může a má sklony o něco živého pečovat, stejně se časem k tomu dítěti dopracuje...

1 0
možnosti
Foto

Jsou to naše čtyřnohé dětičky.:-)

3 0
možnosti
FS

"Roztomilý příběh mňoukalky" - jste také nedávno psala. Vy máte fakt dost, Kláro, nic ve zlém.

1 0
možnosti
MP

Na začátku píšete, že víte, jak to myslel. Tak z toho vycházejte. Kočky a psy nikdo na mráz neháže, prostě by jich bylo na základě poptávky méně a nic by se nedělo, ba naopak. To za prvé. A za druhé, pokud někdo má děti a má k tomu podmínky, tak většinou kvůli dětem si pořídí pejska, kočičku, morče nebo tak něco. Protože víte, jak to myslel a bude to tušit většina rozumných lidí, tak se k tomu nebudu dál rozepisovat.

0 3
možnosti
Foto

Dobrý den, Marie, děkuji za příspěvek. Vím jak to myslel. A vy také jistě tušíte, že ten mráz je nadsázka. Nevztekám se kvůli tomu, že bych si myslela, že papež odmítá domácí zvířata. Vztekám se pro to slepé nabádání k plození a hlavně pro to, že pokud nás bude víc, tak to automaticky nezajistí, že se tu budeme mít lépe. Z mého idealistického pohledu je vhodné starat se o kvalitu potomstva, nejen o kvantitu. A kvalitou myslím lidi slušné a morálně na výši - jak jsou barevní, v jaké vyšší síly věří nebo nevěří a co jim bimbá nebo nebimbá mezi nohama je mi fuk. Papež je moudrý muž a uvažuje prakticky. V podstatě ten jeho proslov nemá nic společného s láskou, ale s vážným sociologicko-ekonomickým problémem, který se sem plíží se stárnoucí populací světa.

2 0
možnosti